Fiksussa sivustouudistuksessa hyödynnettiin olemassa olevaa materiaalia ja otettiin käyttöön uusia tapoja toteuttaa visuaalisesti näyttävää sisältöä.

Käytettävyyttä tukeva uudistus

Oopperajuhlien (SOJ) uudistuksessa keskityttiin tuomaan esiin oopperan maailmaa elävästi ja moderneja visuaalisia keinoja hyödyntäen. Digitaalisten palveluiden suunnitteluun erikoistunut Tietotalon AD Tero Suihkonen toi sivustolle näyttävyyttä ja nykyaikaisia designelementtejä esimerkiksi ohjelmiston esittelyyn. Etenkin nuorempi käyttäjäsukupolvi on kehunut vuolaasti uutta ilmettä.

Ooppera herättää tunteita ja on suurta draamaa, ja tätä lähdimme tavoittelemaan sivustollakin. Haluamme välittää pääviestintäkanavassa potentiaalisille oopperakävijöille juhlien uniikkia tunnelmaa, kertoo SOJ:n sähköisestä liiketoiminnasta ja markkinoinnista vastaava Päivi Salmi.

Sivustolla otettiin samalla käyttöön uusia sisällöntuottamistapoja, joilla sisältöä tuottavien on jatkossa helpompi tehdä visuaalisesti näyttävää sisältöä. Olemassa olevaa sisältöä järjesteltiin uudelleen ja esittämistapoja kehitettiin etenkin ohjelmisto-osiossa. Kaikilla pääesityksillä on nyt näyttävät omat sivustot, joista löytyy tarpeellinen tieto ja ohjaus lipunmyyntiin.

Yli 60 000 kävijää vuosittain

Verkkopalvelu toimii oopperakävijöiden informaatiokanavana ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja kokoaa yhteen ihmisten kokemuksia sosiaalisista kanavista. Responsiivisesti toteutettu sivusto palvelee käyttäjiä käytettävän laitteen huomioiden.

  • "Täytyy todeta tällä 6-7 vuoden kokemuksella, että yhteistyö Tietotalon kanssa sujuu. Joka kerta työt on tehty aikataulussa, budjetissa ja tavoitteet saavuttaen."

    Päivi Salmi / Savonlinnan Oopperajuhlat

  • "Asioita viedään ammattitaitoisen jämäkällä otteella eteenpäin. Nopeaa reagointia muutoksiin ja kiitettävää asiakaspalvelua."

    Päivi Salmi / Savonlinnan Oopperajuhlat

Tietotalo Infocenter Oy on digitaalisen liiketoiminnan ja palveluiden asiantuntija. Tarjoamamme palvelut perustuvat vankkaan asiantuntijuuteen, kokemukseen ja toimialaosaamiseemme. Asiakkainamme on kaikkien suomalaisten tuntemia yrityksiä ja organisaatioita. Toteuttamiamme ratkaisuja käyttää säännöllisesti yli 2 miljoonaa suomalaista.

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteita. Oopperajuhlat on yli sadan vuoden aikana kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 60 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia tulee ulkomailta. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. Savonlinnasta on tullut käsite oopperanystävien keskuudessa kautta maailman.

Lisätietoja:
Tietotalo Infocenter Oy, Jenni Närhi, +358 44 051 5110
Savonlinnan Oopperajuhlat, sähköinen liiketoiminta ja markkinointi Päivi Salmi, +358 40 774 0919

Käy tutustumassa toteutukseen!

Mukana toteutuksessa:

Tero Suihkonen

Käyttöliittymäsuunnittelija

Matti Torvinen

Kehittäjä

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä
 

Tietotalon sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
Hyväksyn