Asiakastarina / Taipalsaaren kunta

Taipalsaaren kunta

Taipalsaaren kunnalle mobiilioptimoitu, saavutettava ja kuntalaisia palveleva verkkosivusto.

1. Mitä ratkaistiin?

Tietotalo toteutti Taipalsaaren kunnalle mobiilioptimoidun verkkosivuston. Sivuston halutaan palvelevan laajasti kuntalaisia ja mahdollistavan samaan aikaan entistä parempi, joustavampi moninainen tiedottaminen ja lakisääteisten velvoitteiden täyttäminen. Uusi verkkosivusto toteutettiin Infoweb-järjestelmällä, jota käyttävät useat Suomen kunnat.

  • Palvelumuotoilu
  • Konseptointi
  • Uudistettu visuaalinen ilme
  • Tekninen toteutus
Taipalsaari.fi taipuu nätisti myös mobiiliin
-
-

2. Mitä tehtiin?

Taipalsaaren uudistusprojekti käynnistettiinkin tekemällä kysely kuntalaisille siitä, mitä he toivovat oman kunnan verkkosivuilta. Kyselyn pohjalta työskentelyä jatkettiin pienemmällä porukalla pitämällä työpajoja, joissa määritettiin sivuston toiminnalliset ja sisällölliset tarpeet. Tästä siirryttiin jouhevasti konseptisuunnitteluun ja sitä myötä tekniseen toteutukseen.

Taipalsaaren sivusto otti sekä visuaalisesti että toiminnoiltaan harppauksen eteenpäin. Sivusto päätettiin toteuttaa vahvasti "mobile first" näkökulmasta ja tavoitteeksi sivustolle asetettiin helppokäyttöisyys sisällöntuottajille ja selkeys sivuston loppukäyttäjille.

Mobiilikäyttö on kasvanut voimakkaasti ja kunnan palveluihin on tärkeää päästä kaikilla päätelaitteilla. Myös saavutettavuuden näkökulmasta meillä on velvollisuus palvella käyttäjiämme paremmin.

PTV-integraatio tehokäyttöön ja uutta ilmettä
Taipalsaaren kunta hyödyntää www-sivuillaan Tietotalon toteuttamaa PTV-integraatiota. Valtakunnalliseen Palvelutietovarantoon kootaan lakisääteisesti kaikkien kuntien tarjoamat palvelut. Integraatio palveluun mahdollistaa palvelutiedon hyödyntämisen suoraan Palvelutietotavaranto-järjestelmästä, jolloin voidaan vapauttaa käsipareja ajankohtaisen ja laadukkaamman tiedottamisen tuottamiseen.

Uudistuksen yhteydessä sivustosta tehtiin kognitiivisesti, sisällöllisesti ja teknisesti saavutettava ja se suunniteltiin vastaamaan asetettuun saavutettavuusdirektiiviin. Sivuston vakikäyttäjille hyödyllinen uusi lisätoiminto on omien suosikkien lisääminen sivuston muistiin. Näin esimerkiksi latu- tai maastopyöräilykartat tai terveysaseman aukioloajat löytää suosikeista aina jatkossakin.

  • Käyttökokemuksen suunnittelu
  • Visuaalinen suunnittelu
  • Sovelluskehitys
  • PTV-Integraatio

3. Mitä seuraavaksi?

Tietotalo jatkaa Taipalsaaren jatkuvan kehittämisen kumppanina.

  • Jatkuva sovelluskehitys

Asiakaskommentti

"Kartoitin vuoden 2017 lopussa julkaisualustat, joita Etelä-Karjalan kunnat käyttävät, ja sitä kautta Infoweb-alusta nousi esille."

Panu Karhu
Projektivastaava, Taipalsaaren kunta

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko kuulla tästä toteutuksesta lisää tai keskustella siitä, miten voisimme auttaa organisaatiotasi menestymään verkossa entistä paremmin? Ota yhteyttä ja jutellaan!

Mika Pitkämäki