Asiakastarina / Seinäjoen koulutuskuntayhtymä

Opiskelijoiden tarinat vetovoimatekijöinä Sedu.fissä

Sedu tarjoaa monipuolisesti ammatillista koulutusta Seinäjoella ja lähiseuduilla. Tietotalo valittiin toteuttamaan Sedun verkkopalvelun tekninen toteutus sekä integraatio Primus-opiskelijahallintojärjestelmään. Tavoitteena oli luoda inspiroiva verkkopalvelu hakijoiden, opiskelijoiden ja työntekijöiden tarpeisiin.

Uudistuksen taustalla ammatillisen koulutuksen reformi

Verkkopalvelu-uudistuksen taustalla on vuoden 2018 alusta voimaan tullut ammatillisen koulutuksen reformi eli nuoriso- ja aikuiskoulutuksen yhdistäminen. Sen myötä uudistuivat niin organisaatio, koulutuksen rahoitus, ohjaus, tutkintorakenne kuin koulutuksen toteuttamismuodot. Verkkopalvelu-uudistuksessa Koulutuskeskus Sedu ja Sedun Aikuiskoulutuksen koulutustarjonta yhdistettiin samaan opintotarjontaan, johon haetaan tiedot Primuksesta Tietotalon toteuttaman integraation kautta.

Sedu on Tietotalon Infoweb-sisällönhallintajärjestelmän käyttäjä, eli tekninen alusta uudella verkkopalvelulla pysyi samana. Palvelun visuaalisesta suunnittelusta vastasi mainostoimisto BSTR Luova konttori, ja Tietotalo vastasi toiminnallisuuksien suunnittelusta verkkoon ja mobiiliin sekä kokonaistoteutuksesta.

  • Työpajat
  • Projektinhallinta
  • Tekninen suunnittelu ja toteutus

Superhaku koulutustarjonnan selaamiseen

Sedun uudistuneessa verkkopalvelussa on kiinnitetty erityistä huomiota monipuolisiin hakutoiminnallisuuksiin. Etusivun superhaun avulla kävijä voi hakea koulutustarjontaa perinteisten koulutusalojen mukaan tai monipuolisten valintakriteerien mukaan.

Hakuperusteena voidaan käyttää ammattialaa, paikkakuntaa, ajankohtaa, koulutustyyppiä tai opiskelutapaa. Lisäksi koulutuksia voidaan hakea ennakoivan vapaa sana -haun kautta.

Etusivulle on nostettu näkyvästi esiin myös niin sanotut äkkilähdöt eli pian alkavat koulutukset, joihin mahtuu vielä mukaan. Osa nostoista on automatisoitu erilaisten tagien avulla, ja osaa sisällöistä hallitaan manuaalisesti. Hakutuloksissa erotellaan visuaalisesti toisistaan yhteishakuun kuuluvat sekä jatkuvassa haussa olevat koulutukset.

  • Käyttökokemuksen suunnittelu
  • Sovelluskehitys
  • Primus-integraatio

Asiakaskommentti

"Projektikokonaisuus pysyi todella hyvin hallussa ja siinä iso apu oli viikoittaiset palaverit projektiryhmän kanssa. Ketterät menetelmät ja aktiivisuus toivat lisäarvoa lopputulokseen, joka on saanut kiitosta niin hakijoiltamme kuin sivustoa päivittäviltä"

Krista Laurila
Viestintäsuunnittelija, Sedu

Integraatioilla ja uusilla toiminnallisuuksilla helpotusta sisällönhallintaan

Sedun verkkopalvelun merkittävin integraatio on toteutettu Primus-järjestelemään. Primuksesta tulevat koulutuskorttien sisällöt ja henkilöstön yhteystiedot.

- Koulutuksen markkinoinnin kannalta tärkein elementti eli koulutuksen tiedot tuodaan nyt suoraan Primuksesta Infowebiin, jolloin manuaalista työtä poistuu, eikä meidän tarvitse tehdä enää tuplatyötä eri järjestelmiin. Olemme pystyneet automatisoimaan osan päivitystyöstä, jolloin syntyy kustannussäästöjä,toteaa Sedun uudistusprojektia koordinoinut Sedun viestintäsuunnittelija Krista Laurila.

Koulutuskuvauksissa esitetään koulutusten perustietojen lisäksi muita sisältönostoja, kuten kampussivuja ja uratarinoita. Nämä nostot haetaan muilta sisältösivuilta automaattisesti avainsanoja hyödyntämällä. Lisäksi koulutuskuvaukseen haetaan Primuksesta tietoa tulevista, samaan alaan liittyvistä, kursseista ja koulutuksista

Opiskelijoiden tarinat ja kampusten arki esiin

Sedun verkkosivuston tärkein tehtävä on herättää potentiaalisten opiskelijoiden kiinnostus Sedua kohtaan. Visuaalisen suunnittelun lähtökohtana olivat raikkaus ja suuret kuvapinnat, joilla viestitään todellisesta elämästä kampuksilla.

Kampusten arkea ja sosiaalisen median sisältöä tuodaan esiin Sedun etusivulla Flockler-alustan avulla. Muilla Sedun kampussivuilla tuodaan myös somesisältöä esiin, mutta niissä on käytössä Infoweb-sisällönhallintajärjestelmän oma someseinä-moduuli.

Sedu lukuina

5000 opiskelijaa

600 tekijää

6 toimipaikkaa

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Haluatko kuulla lisää toteuttamistamme ratkaisuista? Ota yhteyttä ja jutellaan!

Mika Pitkämäki