Lomarengas Oy

Lomarengas luottaa Tietotalon asiantuntijuuteen ja jatkuvan kehittämisen palveluun

Tietotalo on kehittänyt Lomarenkaan verkkokaupan ja mökkien hallintajärjestelmän sekä mittavan määrän integraatioita eri taustajärjestelmiin. Integraatioilla muun muassa sujuvoitetaan palvelukokemusta, lisätään ja siirretään kohdetarjontaa sekä automatisoidaan viestintää ja taloushallintoa. Tietotalo on Lomarenkaan pitkäaikainen kumppani liiketoiminnan kehittämisessä verkossa.

Sujuva haku ja vaivaton varausprosessi ovat verkkokaupan menestyksen avaintekijät

Netin mobiilikäytön kasvaminen loi tarpeen uudistaa Lomarenkaan nettivaraamo päätelaiteriippumattomaksi. Tietotalo suunnitteli ja toteutti varauskoneelle uuden ulkoasun ja käyttökokemuksen, jossa kiinnitettiin erityistä huomiota haun sujuvuuteen ja varausprosessin vaivattomuuteen. Käyttäjä pääsee perushaulla nopeasti kiinni haluamansa alueen tarjontaan ja voi halutessaan tarkentaa hakua esimerkiksi hintavälillä, mökin varustelutasolla tai etäisyyksillä eri kohteisiin kuten hiihtokeskukseen tai uimarantaan. Palvelun käyttäjälähtöinen suunnittelu on kasvattanut kävijäliikennettä ja myyntiä uusiin ennätyksiin.

Meillä oli alun alkaen hyvin yhteneväiset näkemykset verkkopalvelun kehityssuunnasta. Tietotalolla on tarvittavaa mobiiliosaaminen ja meillä kokemusta mökinvuokrausbisneksestä. Projekti sujui kaikkiaan nopeasti ja kivuttomasti, toteaa Lomarenkaan markkinointipäällikkö Pekka Huttunen.

Lomarenkaan OmaLiittymä tekee useammankin mökin tietojen, hinnoittelun ja varausten hallinnan helpoksi

Tietotalon suunnittelema ja toteuttama mökin omistajille tarkoitettu hallintaportaali tekee mökkien tietojen, varaustilanteen ja hinnoittelun hallinnan sekä talousraportoinnin helpoksi. Selkeä ja suoraviivainen mökkien omistajien portaali on osaltaan kasvattanut vuokraajamäärää ja tarjontaa. Mökin omistaja näkee hallintaportaalin työpöydällä seuraavien päivien varaukset sekä kuluvan päivän lähtijät ja tulijat. Näin omistaja on aina ajantasalla keskeisistä tapahtumista ja voi hoitaa vaadittavan viestinnän asiakkaiden kanssa.

Mökkien hinnoittelu on tehty helpoksi. Lomarengas auttaa arvioimaan kohteen hintatason kun kohdetta ollaan lisäämässä palveluun. Kullekin kohteelle määritetään oman hinnastonsa eri ajanjaksoille. Omistaja voi tarvittaessa tehdä haluamiinsa ajankohtiin hinnan alennuksia ja korotuksia kysynnän mukaan. 

OmaLiittymän raporit helpottavat vuokraustoimintaa monin tavoin. Mökin omistaja saa järjestelmästä raporttina varaustiedot sekä tulija- ja lähtijätiedot haluamaltaan ajanjaksolta. Taloushallintoa varten järjestelmä tuottaa valitulta aikaväliltä arvonlisäveroraportin.

OmaLiittymän lisäksi Tietotalon on toteuttanut myös muita palvelua sujuvoittavia työkaluja, joista yksi on kohteiden huoltajien liittymä. Huoltajat saavat liittymän kautta tiedon mm. uusista tulijoista, erityistoiveista ja tilatuista palveluista kuten loppusiivouksista.

OmaLiittymä Dashboard.jpg

Kuva: Lomarenkaan OMALiittymä mökkien omistajille tekee mökkien ja varausten hallinnan helpoksi

Älykkäät integraatiot sujuvoittavat palvelua, laajentavat tarjontaa ja keräävät kriittistä dataa liiketoiminnan kehittämiseksi

Älykkäät integraatiot ja palveluiden liitettävyys ovat menestyvän liiketoiminnan avainkomponentit verkossa. Verkkokaupassa tulee olla huippuunsa kehitetyn käyttökokemuksen lisäksi riittävä määrä luotettavia ja sujuvasti toimivia maksutapoja sekä integraatioita palveluihin, joiden avulla asiakkaasta pidetään huolta koko palveluprosessin ajan aina palautteen keräämiseen ja uudelleenaktivointiin saakka.

Tietotalo on toteuttanut Lomarenkaan varaamoon useita maksutapaintegraatioita, jotka tarjoavat riittävän määrän luotettavia kansainvälisiä ja kotimaisia maksutapoja. Asiakasviestintää toteutetaan automaattisilla ja oikeaan ajanhetkeen ajastetuilla sähköposteilla ja SMS-viesteillä. Tekstiviesteillä voidaan täydentää varauksen statustietoja paluukanavana.

Asiakkaat luottavat usein helpommin oman maansa tunnettuihin palveluntarjoajiin ostopäätöstä tehdessään. Tietotalo on toteuttanut useita älykkäitä integraatioita Lomarenkaan järjestelmään, joilla laajennetaan varaamon tarjoomaa ja toisaalta jaellaan tarjoomaa erilaisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin kanaviin.

Tietotalon on integroinut varausjärjestelmän myös Lomarenkaan taloushallintoon. Taloushallinnon integraatio mahdollistaa asiakastietojen, tuotetietojen ja myyntitietojen automaattisen siirron järjestelmien välillä. Integraatio on tehostanut Lomarenkaan taloushallintoa ja tarjoaa reaaliaikaisen näkymän myynnin tilanteeseen.

Ota yhteyttä ja jutellaan

Kerron mielelläni lisää palveluistamme ja ratkaisuistamme matkailun toimialalla.

Mika Pitkämäki