Asiakastarina

Korundi.fi – Moderni digikoti kulttuurille

Rovaniemeläinen kulttuuri- ja tapahtumatalo Korundi uudisti nettisivunsa. Modernin, kaikkia talon toimijoita palvelevan kokonaisuuden sydän fiksun tapahtumakalenterin ympärille ja avoimeen lähdekoodiin perustuvalle Infoweb-alustalle..

Lue lisää

Lapin kamariorkesterin ja Rovaniemen taidemuseon koti sekä lukuisten kulttuuritapahtumien näyttämö Korundi uudisti nettisivunsa. Yhteistyöhankkeessa saman pöydän ääreen istuivat Rovaniemen kaupungin viestinnän päättäjät, Korundin toimijat, Tietotalo sekä Korundin oma mainostoimisto.

Uuden sivuston tuli palvella kaikkia talon toimijoita – Rovaniemen taidemuseota, Lapin kamariorkesteria, moninaisia vierailuita isännöivää konserttisalia, Korundi Kitchen & Caféta ja Korundi Shopia. Ja kun tapahtumatalosta oli kyse, sivuston sydän rakentui modernin tapahtumakalenterin ympärille.

Rovaniemen taidemusei – Kuva: Korundi
Lapin kamariorkesteri – Kuva: Korundi
Korundin ilmakuva – Kuva: Korundi
Korundi Kitchen & Café – Kuva: Korundi

Käyttäjäystävällinen tapahtumakalenteri projektin keskiössä

Korundin uusi tapahtumakalenteri etsii ja suodattaa tietoja Rovaniemen kaupungin käytössä olevan Eventz-alustan rajapinnasta. Kuntien ja kaupunkien käytössä laajasti oleva järjestelmä on integroitu sivustoon kokonaisvaltaisesti: alustalta Korundin sivulle suodattuvat talon omat sekä talon ympäristössä toteutettavat tapahtumat – brändi-ilmeellä, sekä sujuvalla asiakaskokemuksella ilman muualle surffaamista. Kun omalta sivulta ei siirrytä pois, käyttökokemus ei katkea.

Rovaniemen kaupunki otti Eventz-ratkaisun käyttöön vuonna 2020 samassa yhteydessä kun Rovaniemi.fi-sivusto julkaistiin – sekin Tietotalon toteuttamana. Eventziin keskitetysti syötetyt tapahtumat nousevat sujuvasti eri sivujen käyttöön: sieltä tapahtumatietonsa ammentaa kymmenkunta eri sivustoa aina rovaniemi.fi:stä Arctic Design Weekiin ja edelleen Rovaniemen kylien roikylät.fi -verkkosivustoon.

Ratkaisu parantaa käyttäjäkokemusta ja karsii manuaalista työtä sekä virheiden mahdollisuutta:

– Tiedon hallinnan kannalta on elinehto, että tieto suodatetaan eri toimijoiden käyttöön yhdeltä alustalta. Tätä kehityssuuntaa tulemmekin vahvistamaan entisestään. Samalla ratkaisu tukee monimuotoisuutta, sillä ratkaisun käyttöönotto on likipitäen ilmainen myös pienemmille toimijoille, sanoo Rovaniemen digikehityksestä vastaava digitaalisen viestinnän asiantuntija Antti Itkonen.

Tehokkuutta ja tietoturvaa integraatioista ja avoimeen lähdekoodiin perustuvasta Infoweb-alustasta

Korundin uuden sivuston alustaksi valikoitui Tietotalon oma InfoWeb Core, jossa yhdistyvät Tietotalon kokemus, asiakasymmärrys ja uusin teknologia. Alustan uusin versio tarjoaa tehokkuutta ja sujuvaa sisällöntuotantoa sivuston rakentamiseen.

Uudistuksessa tavoiteltiin ennen kaikkea nykyaikaisuutta, helppokäyttöisyyttä ja vahvaa tietoturvaa. Myös sivuston ylläpidon tuli olla äärimmäisen tehokasta ja toimivaa – näkyyhän se myös asiakasrajapinnassa parempana palveluna.

– Integraatioiden ja automaation avulla voidaan kohdentaa työ sinne missä siitä on eniten hyötyä. Kun aikaa ei kulu vaikkapa tiedon siirtelyyn paikasta toiseen, voidaan yleisöä palvella esimerkiksi uutisoimalla ajankohtaisista asioista entistä paremmin, Itkonen linjaa.

Myös Tietotalo on tyytyväinen projektiin:

– InfoWeb Core on alustana looginen, sujuvakäyttöinen ja nykyaikainen. Käyttökokemusta parantaa myös sivujen äärimmäinen latautumisnopeus, kehaisee hankkeen projektipäällikkö Aleksi Brunni Tietotalolta.

– Myös saavutettavuuden huomioiminen on meillä sisäsyntyistä. Kaikki ratkaisut rakennetaan saavutettavuus huomioiden, mikä Korundin sivustossa näkyy muun muassa mahdollisuutena vaihtaa näkymä tummateemaiseen, vahvakontrastiseen ulkoasuun.

Moninaiset toimijat ja toiveet sujuvasti yhdessä

Hanke toteutettiin Korundin toimijoiden, Korundin mainostoimiston, Rovaniemen viestinnän ja Tietotalon yhteistyönä. Kun saman pöydän ääreen kokoontuu monia toimijoita, on oma haasteensa saada kaikkien toiveet ja tarpeet huomioiduksi.

– Toimintaympäristö oli kompleksinen, mutta kaikki tiesivät oman tonttinsa ja yhteistyö sujui hyvin. Dialogi oli avointa, ja hankkeessa päästiin alusta asti sujuvaan yhteiskehittämiseen, Itkonen sanoo.

– Kehitystyössä täytyy ottaa huomioon inhimillinen käyttäytyminen sekä se, miten eri toiminnallisuudet istuvat kokonaisuuteen. Tämä ohjasi kiitettävästi kaikkien hankkeen osapuolien tekemistä.

Korundi on ihmisten ja taiteiden monipuolinen kulttuuritalo Rovaniemellä. Se on Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin koti, jossa maailma aukeaa pohjoisesta perspektiivistä. Kansainvälisessä talossa vaihtuvat näyttelyt, vierailevat konsertit tuovat kulttuurielämyksiä niin paikallisten kuin turistien saapuville.

Artikkelin valokuvat: Kulttuuritalo Korundi