Asiantuntijoidemme kirjoituksia digitalisaatiosta

Digitaalinen toimintaympäristö asettaa monenlaisia tiedollisia ja taidollisia haasteita, joita me Tietotalolla ratkomme työksemme. Täältä löydät eri asiantuntijoidemme kirjoituksia ajankohtaisista aiheista - verkkoviestinnästä, digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja digitaalisesta markkinoinnista.

Kirjoitamme blogeja ja artikkeleita sekä järjestämme webinaareja, joilla haluamme pitää huolen, että asiakkaillamme on aina viimeisin tieto digitaalisten palveluiden kehittämisestä.

Personoiduilla laskeutumissivuilla puhuttelet asiakasta eri vaiheissa ostopolkua

14.11.2017 / Iisakki Härmä

Personoiduilla laskeutumissivuilla asiakkaan eteen voidaan nostaa juuri heitä siinä tilanteessa parhaiten puhuttelevat sisällöt ja CTA:t. Jo nähdyt tai muuten epärelevantit sisällöt voidaan piilottaa taustalle, mikä tekee laskeutumissivuista ytimekkäitä ja suoraviivaisia. Markkinoijan kannalta tämä tarkoittaa konversion huomattavaa paranemista, ja lisäksi personoidut laskeutumissivut ovat nykyään huomattavasti helpompi laittaa pystyyn kuin vielä pari vuotta sitten.

Read more Lue lisää

Mobiili nostaa urheilutapahtumien kisafiiliksen uudelle tasolle

06.06.2017

Second screen ei ole enää vain kotisohvan penkkiurheilijan juttu, vaan nykyään se määrittelee uudelleen myös kisaturistin kokemukset paikan päällä. Tämän osoittivat Tietotalon käytännön kokemukset mobiilisovelluksista Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuissa Lahdessa sekä Taitoluistelun MM-kilpailuissa Helsingissä.

Read more Lue lisää

Näin onnistut markkinoinnin automaation käyttöönotossa

19.04.2017 / Jarno Malaprade

Kun yrityksessä päätetään siirtyä markkinoinnin automaatioon, edessä on huikea ja kokeiluihin kannustava oppimisprosessi. Kun markkinointi alkaa jalostaa liidejä myynnin käyttöön, myös yrityskulttuurin on muututtava. Muutoksessa on järkevää edetä vaiheittain ja asiantuntijan kanssa laadittua käyttöönottosuunnitelmaa seuraten, neuvoo konsultti Jarno Malaprade Tietotalosta.

Read more Lue lisää

Kuntien digitaaliset palvelut tasa-arvoistuvat KaPA-lain myötä – Tietotalolta kattava ratkaisu Palvelutietovaranto-hankkeeseen

22.02.2017 / Mika Pitkämäki

Monilla kunnilla tulee tämän kevään aikana kiire tuottaa palveluidensa kuvaukset Suomi.fi-palvelutietovarantoon (PTV), johon niin sanottu KaPA-laki niitä velvoittaa. Tietotalo tarjoaa avuksi konsultaatiota sekä teknistä ratkaisua, joka mahdollistaa tuotetun tiedon esittämisen halutulla tavalla kunnan verkkopalvelussa. Useassa tapauksessa tämä helpottaa merkittävästi kuntien urakkaa, kertoo Tietotalon toimitusjohtaja Mika Pitkämäki.

Read more Lue lisää

Nämä asiat sinun on hyvä tietää mobiililiiketoiminnasta vuonna 2017

10.02.2017 / Jari Auranen

Mobiililiiketoiminnan kehittäminen nousee yhä useamman yrityksen agendalle vuoden 2017 aikana. Tämä oli keskeinen tulos, kun teimme viime vuoden lopulla kyselyn, johon saimme 120 vastausta lähes 90 organisaatiosta. Vastaajista 82 % katsoo, että yritys aikoo panostaa mobiililiiketoiminnan kehittämiseen kuluvan vuoden aikana.

Read more Lue lisää

Miten erottua käyttäjäkokemuksella, kun kaikki näyttää samalta?

08.11.2016 / Kimmo Alaraudanjoki

Käyttäjä- ja asiakaskokemus ovat keskeisiä menestystekijöitä digitaalisissa palveluissa. Artikkelissa UX-suunnittelija Kimmo Alaraudanjoki kertoo, miten käyttäjäkokemusta voidaan parantaa visuaalisella selkeydellä, sisältökokonaisuuksilla ja toimivalla vuorovaikutuksella.

Read more Lue lisää

Sisältöjen muotoilu yhä tärkeämpää, mutta se jää usein tekemättä

18.10.2016 / Iisakki Härmä

Kun entistä suurempi osa sisällöistä kulutetaan mobiilissa ja kiireen keskellä, tekstejä ei enää lueta keskittyneesti vaan silmäillen. Tämän vuoksi ei enää riitä, että sisällöntuottajat kiinnittävät huomiota sisältöjen laatuun. Lisäksi pitäisi huomioida entistä enemmän sisältöjen muoto.

Read more Lue lisää

Fokuksessa palveluyritysten asiakaskokemus

17.10.2016 / Kimmo Alaraudanjoki

Miten asiakaskokemukseen panostaminen vaikuttaa liiketoimintaan digitaalisessa ympäristössä. Lue UX-konsultti Kimmo Alaraudanjoen blogi digitaalisesta asiakaskokemuksesta.

Read more Lue lisää

Mobiilisovellus on brändin arvokkain markkinointikanava

19.09.2016 / Jarno Malaprade

Tässä blogissa kerron viisi syytä, miksi brändin tulisi rakentaa oma mobiilisovellus ja miten kehitystyössä pääsee liikkeelle nopeasti jo muutaman päivän työpanoksella.

Read more Lue lisää

Turhat kuitit ja rikkinäiset kortit väistyvät mobiilimaksamisen tieltä

13.09.2016 / Antti Brunni

Älypuhelimien käytön yleistyminen kuluttajien arjessa laittaa fiksut yritykset miettimään uudelleen mobiililiiketoimintansa. Jatkossa tuotteet ja palvelut pitäisi pystyä myös maksamaan ketterästi mobiiliympäristössä, ja siksi maksamisen ratkaisut ovat parhaillaan nousemassa yhdeksi ajankohtaisimmista aiheista alan bisneksessä.

Read more Lue lisää

Vinkit, joilla parannat kuntasivustosi toimivuutta

06.09.2016 / Antti Brunni

Kuntien verkkopalvelut ovat yleensä valtavia kokonaisuuksia, joissa voi olla jopa tuhansia sivuja. Olemme tehneet pitkään töitä eri kokoisten kuntien verkkoviestinnän ja digitaalisten asiointipalveluiden parissa. Blogissa avaan hyödyllisimmäksi osoittautuneita keinoja, joilla vaikutat kuntasi verkkopalvelun toimivuuteen.

Read more Lue lisää

Vaatimukset kuntien digitaalisia palveluja kohtaan kasvavat

23.08.2016 / Antti Brunni

Kuntien digitaalisiin palveluihin kohdistuvien uusien vaatimusten takana ovat muun muassa EU:n saavutettavuusdirektiivi ja tietoturva-asetus sekä kansalliset kehityshankkeet, kuten palveluväylä. Kaikki tulevat muutokset vaativat joka tapauksessa kunnilta reagointia ja arviointia oman tilanteen osalta.

Read more Lue lisää

Näillä vinkeillä aloittelijakin nappaa huikeita kuvia

31.05.2016 / Iisakki Härmä

Sosiaalisen median vaatimaa kuvavirtaa ei ole järkeä täyttää kuvapankeista hankituilla kuvilla, ja siksi monella nousee tarve valokuvauksen perustaitojen opetteluun tai kertaukseen. Onneksi perusteet oppii nopeasti ja niillä pääsee jo pitkälle.

Read more Lue lisää

Murtuvatko markkinoinnin automaation myytit?

19.05.2016 / Jarno Malaprade

Yleisöjen tavoittaminen ja puhuttelu ovat mediamurroksen myötä muuttuneet entistä haastavimmiksi. Markkinoinnin automaatio on yksi keino tukea yleisöjen tavoittamista, mutta tähän ratkaisuun liittyy paljon myyttejä ja väärinymmärryksiä. Tässä kirjoituksessa tarkastelen, mitkä niistä ovat murrettavissa.

Read more Lue lisää

Missä iässä lakkaa uskallus painaa itse kameran liipaisimesta?

11.05.2016 / Iisakki Härmä

Yritysblogejakin kirjoittavat muut kuin kirjoittamisen ammattilaiset. Miksi kynnys valokuvaamiseen on suurempi, pohtii sisältösuunnittelija Iisakki Härmä blogissaan. Iisakilla on pitkä kokemus sisällöntuottamisesta ja valokuvaamisesta, joista hän kirjoittaa Tietotaloon blogiin vastaisuudessakin.

Read more Lue lisää

Sisällön rooli on muuttunut

20.04.2016 / Jannica von Koskull

Sisältöjen merkitys ja luonne verkkopalveluissa on reilun vuosikymmenen aikana muuttunut täydellisesti, kirjoittaa alaa pitkään seurannut sisältöasiantuntija Jannica von Koskull. Sosiaalisen median ja mobiilikäytön räjähdysmäinen kasvu sekä hakukoneiden valta-asema ovat nopeassa ajassa luoneet uusia vaatimuksia ammattimaiselle sisällöntuotannolle.

Read more Lue lisää

Perstuntumalla ei pärjää

13.04.2016 / Lassi Koikkalainen

Otsikkoon voisi tiivistää aika paljon nykyaikaisesta liiketoiminnasta. Jos yritys aikoo säilyttää paikkansa ja mieluummin vielä kasvaa, pitää tietää yhtä ja toista ympäristöstä – tietää oikeasti, eikä vain luulla. Datan keräämisestä, analyysista ja hyödyntämisestä on tullut kilpailukykytekijä. Kansainvälisillä markkinoilla toimiville yrityksille tämä on ollut tiedossa jo kauan, mutta vaatimukset koskevat yhä pienempiä yrityksiä yhä pienemmillä markkinoilla.

Read more Lue lisää

Mobiili asiakaskokemus

29.03.2016 / Kimmo Alaraudanjoki

Mihin tekijöihin tulisi kiinnittää huomio, kun suunnitellaan tulevaisuuden palvelukokonaisuuksia mobiilin asiakaskokemuksen näkökulmasta? UX-konsulttimme Kimmo Alaraudanjoki pureutuu aiheeseen blogikirjoituksessaan.

Read more Lue lisää

Digitaalisen asioinnin kehitystyö

15.03.2016 / Panu Ollikainen

Terveystalon digitaalisten palveluiden kehittämisestä Tietotalossa vastaava järjestelmäarkkitehti Panu Ollikainen avaa kirjoituksessaan palveluiden digitalisointiin liittyviä haasteita ja ratkaisuja sekä ketterän kehityksen kulmakiviä.

Read more Lue lisää

Digitaalisuus on muotoilun supervoima

25.02.2016 / Antti Brunni

Rovaniemen Arctic Design Weekin ollessa jo täydessä vauhdissa, pohtii yrityksiä tapahtumassa sparraava Antti Brunni muotoilun ja digitalisaation suhdetta toisiinsa.

Read more Lue lisää

Asiakaskohtaaminen sosiaalisessa mediassa

16.02.2016 / Antti Brunni

Reaaliaikaisuus ja henkilökohtaisuus luovat uusia asiakaskohtaamisia sosiaalisessa mediassa. Tässä tiivistelmässä käsitellään kevään ensimmäisen webinaarin sisältöä eli sosiaalista viestintää, asiakaskohtaamisia ja niitä tukevia välineitä.

Read more Lue lisää

Kaikki blogikirjoitukset luettavissa blogiarkistosta

Kirjoitusten takana

Jarno Malaprade

Konseptisuunnittelija, tiiminvetäjä

puh +358 40 546 1110

Jannica von Koskull

Sisältösuunnittelija (Äitiyslomalla vuoden 2018 syksyyn)

puh +358 44 338 8988

Satu Soitula

Markkinointipäällikkö, tiiminvetäjä

puh +358 40 708 1561

Mika Pitkämäki

Toimitusjohtaja, asiakasvastaava terveydenhuolto, teollisuus

puh +358 50 555 3630

Lassi Koikkalainen

Järjestelmäsuunnittelija, analytiikka, data ja alustat

puh +358 50 329 2851

Jari Auranen

Liiketoimintajohtaja, asiakasvastaava matkailu & mobiili

puh +358 40 540 6612

Iisakki Härmä

Sisältösuunnittelija

puh +358 45 6371 587

Panu Ollikainen

Kehityspäällikkö, arkkitehti

Tietotalon sivuilla käytetään evästeitä käytön optimoimiseksi. Lue lisää Voit estää evästeiden käytön selainasetuksista.
Hyväksyn