Tietotalon ja Lomarenkaan yhteistyölle jatkoa

Suomen johtava mökkivuokrauspalvelu menestyy matkailun jättiläisten rinnalla

Kansainvälisiä jättejä vastaan kilpaileminen edellyttää matkailun verkkovarauspalveluilta piinkovaa, liiketoimintalogiikkaan perustuvaa näkemystä. Tietotalon ja Lomarenkaan verkkoliiketoiminnan kehittämisen kumppanuus on kestänyt jo kymmenen vuoden ajan. Viime vuonna kumppanukset pääsivät iloitsemaan muun muassa siitä, että alusta nimettiin maailman merkittävimpien matkailualustojen joukkoon. Nyt yhteistyö saa jatkoa kolmivuotisella sopimuksella.

Jatka lukemista

– Kun ydinliiketoiminta tapahtuu kokonaisuudessaan verkossa, it-toimittajan rooli on keskeinen. Olen iloinen siitä, että Lomarengas on pystynyt kasvattamaan liiketoimintaansa globaalissa toimintaympäristössä, jossa kilpailu kansainvälisten jättien kanssa on kovaa. Se on vuosia kestäneen järjestelmäkehityksen lopputulos, sanoo Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola.

– Tekijöille vuosien varrella rakentunut toimialaymmärrys on ollut yksi avain menestykseen. Tällä markkinalla koodi ei koskaan ole pelkkää koodia, vaan taustalla on aina piinkova liiketoimintalogiikka.

Lomarenkaan mökkivuokrausjärjestelmä on palvellut yhtiön liiketoimintaa jo vuosikymmenen ajan. Seuraavien kolmen vuoden kuluessa koko järjestelmä rakennetaan uusiksi uusinta teknologiaa ja vuosien varrella kertynyttä ymmärrystä ja hiljaista tietoa hyödyntämällä.

– Lähdemme rakentamaan ainutlaatuista asiakaskokemusta sekä entistäkin toimivampaa toiminnanohjaus- ja varausjärjestelmää. Kokonaisuuden tulee palvella erinomaisesti niin kuluttajia, mökkien omistajia, myyntihenkilöstöä kuin palveluntuottajiakin, vahvistaa Tietotalon liiketoimintajohtaja Jari Auranen.

Lisätiedot:
Jari Auranen, puh. 040 540 6612, jari.auranen@tietotalo.fi
Juha-Pekka Olkkola, puh. 050 374 7747, juha-pekka.olkkola@lomarengas.fi

Tietotalo on luova teknologiatalo, joka tarjoaa ratkaisuja muun muassa terveydenhuollon, matkailun, teollisuuden sekä kuntien ja kaupunkien tarpeisiin Yhtiö kehittää vaativia verkko- ja mobiilipalveluja, ja sen palvelut kattavat ohjelmistokehityksen kaikki vaiheet aina suunnittelusta konseptointiin, tekniseen toteuttamiseen sekä jatkuvaan kehittämiseen.

Vuonna 1967 perustettu Lomarengas Oy on kotimainen loma-asuntojen välittäjä. Edustettuna on 3900 vuokramökkiä, huvilaa ja huoneistoa. Kaikki kohteet on laatutarkastettu ja luokiteltu. Suurimmat osakkeenomistajaryhmät ovat mökinomistajat ja matkailuyrittäjät. Lomarengas-konserniin kuuluvat emoyhtiö Lomarengas Oy sekä Ylläksen Matkailu Oy ja Villi Pohjola Oy.