Tiedote

Jukola löysi mobiiliin – maailman suurin viestisuunnistuskilpailu palvelee yleisöä ja kilpailijoita sovelluksella

Maailman suurin viestisuunnistuskilpailu Jukolan viesti sai nykyaikaisen tapahtumasovelluksen. Tietotalon kehittämä ratkaisu palvelee niin tapahtuman yleisöä, mediaa, yhteistyökumppaneita kuin yli 12 500 tapahtumaan osallistuvaa suunnistajaakin.

Tietotalon kehittämä Jukola 2021 -sovellus kokoaa jättitapahtuman palvelut, kartat, uutiset ja reaaliaikaisen tulospalvelun samaan pakettiin. Sovellus opastaa ja ohjaa kisavieraita paikan päällä, palvelee suunnistajia reaaliaikaisesti sekä mahdollistaa sponsoreille monipuolisen näkyvyyden. Samalla se tarjoaa kehittyneitä ominaisuuksia niin kilpailijoiden kuin tapahtuman yhteistyökumppaneidenkin käyttöön.

– On ollut uskomattoman hienoa seurata, miten maailman suurin suunnistustapahtuma nousee pystyyn vuodesta toiseen talkoohengessä. Kun Jukolan viesti tänä vuonna saatiin toiseen kotikaupunkiimme Rovaniemelle, ja kun Tietotalolla on vieläpä runsaasti kokemusta tapahtuma-appien tekemisestä, Jukola 2021 -sovelluksen kehittäminen oli luonnollinen tapa lähteä mukaan pro bono -hengessä, sanoo Tietotalon toimitusjohtaja Mika Pitkämäki.

– Otimme sovellukseen täysin Jukolan aiemmista tapahtumasovelluksista poikkeavan näkökulman. Sen lisäksi, että halusimme tarjota entistä kehittyneempiä palveluita, panostimme myös tapahtuman yhteistyökumppanien palvelemiseen. Tämän kokoluokan tapahtumat mahdollistetaan yrityskumppanien tuella, ja heidän pitää saada mukana ololleen vastinetta. Sovelluksen tarjoama näkyvyys ja kaupalliset mahdollisuudet lisäävät osaltaan myös sponsorina toimimisen kiinnostavuutta.

Yleisölle ja sponsoreille monipuoliset palvelut

Yleisölle Jukola 2021 -mobiilisovellus tarjoaa kaiken tarvittavan tapahtumatiedon aina tarjouksiin ja tulostietoihin asti. Karttahaun avulla käyttäjä löytää puolestaan alueen palveluiden, ensiavun tai vaikkapa oman telttapaikan luo, kartan näyttäessä niiden sijainnin suhteessa hakijan omaan lokaatioon.

Jukolan viestin yhteistyökumppaneille sovellus tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja omien VIP-kisavieraiden palvelemiseen samoin kuin suuren yleisön tavoittamiseen.

Kilpailijat kartalle alueen tapahtumista

Keskeinen käyttäjäryhmä ovat myös Jukolan viestin yli 12 500 kilpailijaa, joille haluttiin tarjota muun muassa toimiva, reaaliaikainen tulospalvelu sekä mahdollisuus seurata valittujen joukkueiden etenemistä.

Vuodesta 1949 asti järjestetty Jukolan viesti on maailman suurin viestisuunnistuskilpailu. 20.–22.8.2021 järjestettävään Napapiiri-Jukolaan on ilmoittautunut yhteensä 2214 joukkuetta, joista Venloissa kilpailee 998 joukkuetta ja Jukolassa 1216 joukkuetta. Suomen lisäksi joukkueita on 11 eri maasta. Eniten ulkomaisia joukkueita tulee naapurimaista Ruotsista ja Norjasta. Kaikkiaan Napapiiri-Jukolaan osallistuu 12 504 kilpailijaa.

Jukola-sovellus on saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille sovelluskaupoista.

Lisätiedot: toimitusjohtaja Mika Pitkämäki, puh. 050 555 3630, mika.pitkamaki@tietotalo.fi

Jukola-sovelluksen aloitusnäkymä
Sovellusnäkymä, jossa kerrotaan Jukola-sovelluksessa olevista kaupallisista eduista.
Jukola-sovelluksen päänäkymä, jossa sää- ja tapahtumatietoa
Näkymä Jukola-sovelluksen tulospalvelusta, jossa voi seurata valitsemiaan joukkueita
Näkymä sovelluksesta löytyvistä kaupallisista eduista
Sovelluksen karttatoiminto esittää kisa-alueen toiminnot

Tietotalo on luova teknologiatalo, joka tarjoaa ratkaisuja muun muassa terveydenhuollon, matkailun, teollisuuden sekä kuntien ja kaupunkien tarpeisiin Yhtiö kehittää vaativia verkko- ja mobiilipalveluja, ja sen palvelut kattavat ohjelmistokehityksen kaikki vaiheet aina suunnittelusta konseptointiin, tekniseen toteuttamiseen sekä jatkuvaan kehittämiseen.