Etätyöstä keskusteltaessa nostetaan esiin tutkimuksia etätyön terveellisyydestä ja yleishyödyllisyydestä ja antoihan etätyö taannoiselle mielenilmauksellekin hopeareunuksen.

Meillä Tietotalossa etätyö on ollut osa toimintapaamme niin kauan kuin muistan. Toimistojen sijainnit vastakkaisilla puolen Suomea, Espoo ja Rovaniemi, ja it-alalla toimiminen ovat johtaneet etätyöskentelyyn aivan luonnostaan. Etätyö on luottamusharjoitus – meillä luottamus ei ole kiinni siitä, että olemme livenä läsnä toisillemme.

Etänä voi parhaimmillaan työskennellä keskittyneemmin, hyödyntää luovat hetket ja olla tehokkaampi. Toinen puoli on työn ja kodin rajan hämärtyminen – jäät paitsi toimistohuumorista ja tiedosta kuka söi viimeisen kaneliässän tai jätti kahvit keittämättä. Etätyö voi olla myös ehtona sille, että työtä ylipäätään voi tehdä.

Mahdottoman mahdollistaja

Kolmen tunnin työmatkat yhdistettynä täyteen työpäivään tarkoittaa sitä, että työhön menevä aika vuorokaudesta, joka ei sisällä perheen kanssa olemista, ulkoilua tai edes kaupassa käyntiä, voi olla lähes 11 tuntia. Tuolla tuntimäärällä ei paljoa työn ulkopuolista elämää ehdi trendikkäästi suorittamaan.

Ja tässä tapauksessa työ ja koti sijaitsevat pääkaupunkiseudulla suhteellisen hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella. Sekä yksityisautoilun tuskan, että joukkoliikenteen toimimattomuuden kokeneena voin sanoa, että stressitaso vaikuttaa olevan kaikissa liikennevälineissä suhteellisen sama. Kun voin kahtena päivänä viikossa mitata työmatkaan kuluvan ajan sekunneissa tuntien sijaan, mahdollistaa se minulle jatkamisen työssä, jossa viihdyn ja tahdon vaikuttaa.

Skypen kuningatar

Olen työpaikkani Skype-kuningatar keskustelujen määrässä mitattuna. Kollegani saattavat ihmetellä vierestä, kun parhaimmillaan käynnissä on jopa seitsemän keskustelua kerrallaan. Tämä kertoo siitä, että läsnätyöllekin on tarvetta, kun kommunikoitavaa on niin paljon. Olemme harkinneet live-videostreamia toimistojen välille, jotta voisimme välillä kurkistaa toisen toimiston arkeen.

Etätyön onnistuminen edellyttää teknisiä valmiuksia, astetta pedanttisempaa suhtautumista työkalenterin päivittämiseen ja kärsivällisyyttä työkavereilta siihen, että joutuvat toisinaan huudella kerran sijaan kaksi perääni Skypessä.

Etätyön Skype-perusteet ovat:

  • Ole kohtelias, tiedustele onko sopiva hetki häiritä (kohteliaasti keskeyttäminen menee aina läpi)
  • Hyödynnä hymiöitä. Ihminen on visuaalinen, joten niillä on vaikutusta viestisi läpivientiin.
  • Luottokollegat. Ne toimiston vakihenkilöt, jotka eivät voi vastustaa Skype-viestiin vastaamista. Käytä heitä häikäilemättä hyväksesi tiedustellaksesi toimiston asioista.

Keskustelu jatkuu Tietotalon Facebookissa ja Twitterissä.