Tutut palvelut saavutettaviksi ja responsiivisiksi

Tietotalo toteutti Taipalsaaren kunnalle mobiilioptimoidun verkkosivuston. Tavoitteiksi asetettiin projektin alussa erityisesti helppokäyttöisyys sisällöntuottajille sekä selkeys sivustoselaajalle. Uusi verkkosivusto toteutettiin Infoweb-järjestelmällä, jota käyttävät useat Suomen kunnat.

Kartoitin vuoden 2017 lopussa julkaisualustat, joita Etelä-Karjalan kunnat käyttävät, ja sitä kautta Infoweb-alusta nousi esille.”
Panu Karhu, projektivastaava, Taipalsaaren kunta

Taipalsaaren uudistusprojekti käynnistettiinkin tekemällä kysely kuntalaisille siitä, mitä he toivovat oman kunnan verkkosivuilta. Kyselyn pohjalta työskentelyä jatkettiin pienemmällä porukalla pitämällä työpajoja, joissa määritettiin sivuston toiminnalliset ja sisällölliset tarpeet. Tästä siirryttiin jouhevasti konseptisuunnitteluun ja sitä myötä tekniseen toteutukseen.

Taipalsaaren sivusto otti sekä visuaalisesti että toiminnoiltaan harppauksen eteenpäin.

"Mobiilikäyttö on kasvanut voimakkaasti ja kunnan palveluihin on tärkeää päästä kaikilla päätelaitteilla. Myös saavutettavuuden näkökulmasta meillä on velvollisuus palvella käyttäjiämme paremmin."

Taipalsaari-case.jpg

PTV-integraatio tehokäyttöön ja uutta ilmettä

Kunnan sivustolla on monta tehtävää. On yhtä lailla tärkeää löytää kunnan palvelut ja ajankohtaiset tiedotteet nopeasti kuin houkutella matkailijoita alueelle ja palvella heitä. Sivustoa päivittäville taas sivuston sisällöntuotannon tulee olla helppoa ja joustavaa.

Taipalsaaren kunta hyödyntää www-sivuillaan Tietotalon toteuttamaa PTV-integraatiota. Tämä mahdollistaa Palvelutietovarantoon tallennetun tiedon hyödyntämisen verkkosivustolla, jolloin kaksinkertaiselta sisältötyöltä vältytään.

Sivuston vakikäyttäjille hyödyllinen uusi lisätoiminto on omien suosikkien lisääminen sivuston muistiin. Näin esimerkiksi latu- tai maastopyöräilykartat tai terveysaseman aukioloajat löytää suosikeista aina jatkossakin.

Yhteistyö Tietotalon kanssa toimi hyvin koko ajan. Saimme tarvittavaa tukea koko projektin ajan, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.”

Keskeiset toiminnallisuudet:

- PTV-integraatio Suomi.fi-palveluun
- Uutis- sekä ajankohtaisten asioiden moduuli
- Suosituimmat sivut-toiminnallisuus


Lisätietoja:

Tietotalo Infocenter Oy, asiakkuuspäällikkö Jenni Närhi, +358 44 0515110, jenni.narhi (at) tietotalo.fi
Taipalsaaren kunta, projektivastaava, tietohallintoasiantuntija Panu Karhu, +358 40 700 9549, panu.karhu (at) Taipalsaari.fi

Tietotalo Infocenter Oy on suomalainen ohjelmistokehityksen asiantuntija, jolla on vuosien kokemus digitaalisten palveluiden suunnittelusta ja toteuttamisesta. Ydinosaamistamme ovat vaativat ohjelmistoratkaisut, joissa sidotaan yhteen asiakkaidemme liiketoiminnalliset tavoitteet ja huomioidaan loppuasiakkaiden tarpeet. www.tietotalo.fi