Liki on uudenlainen viestintä- ja markkinointipalvelu, mikä ymmärtää tilassa liikkuvien kävijöiden sijainnin ja heidän kulkemansa polun. Liki digitalisoi ja automatisoi asiakasviestinnän, opasteet ja palvelun samalla kun sinä saat arvokasta lisätietoa kävijöistäsi.

Sijaintitietoa käytetään hyväksi erilaisten automaattisten herätteiden ja tietosisältöjen esittämiseen tilan eri kohdissa. Tiedon pohjalta pystytään tarjoamaan kävijöille merkityksellistä sisältöä suoraan älylaitteeseen.

Lataa tietopaketit

Läheisyydellä on merkitystä - Miten rikastaa museokokemusta?

Liki on pilvipalvelu, jossa hallitset kunkin tilan ja sen eri osien aktivoimia tietosisältöjä. Sisällöt voivat olla digitaalisia opasteita, lähellä olevan kohteen lisätietoja, mainoksia tulevasta ohjelmasta ja etukuponkeja esimerkiksi museokauppaan tai lounaskahvilaan. Esimerkiksi taidemuseossa vierailija voi saada omalla kielellään lisätietoja taiteilijasta ja teoksesta yksinkertaisesti siirtymällä teoksen lähelle. Tämä on mahdollista pienten bluetooth-lähettimien ansiosta, joiden signaaleja kävijöiden omat älylaitteet vastaanottavat.

Pilvipalveluun luodut viestit aktivoituvat automaattisesti vierailijan kulkiessa niille asetetun sijainnin lähelle. Palvelukokemuksesta tulee kontekstisidonnainen, reaaliaikainen ja sellaisena mielekäs.

Museokierroksen voi toteuttaa digitaalisesti monella tapaa. Liki mahdollistaa normaalit tekstuaaliset lisätiedot kohteista, mutta yhtä hyvin alustalla voidaan toteuttaa äänikierrokset ja avata halutuissa sijainneissa videoita tai pelillisiä, toiminnallisia tehtäviä.

Beacon-herätteet eri sijainneissa voivat olla kuponkeja, opasteita tai infokortteja

Henkilökohtainen opas aina mukana - Hyöty irti uudesta viestintäkanavasta

Liki toimii yksittäiselle museovieraalle henkilökohtaisena oppaana aktivoiden teosten edessä automaattisesti niihin liittyvät tietosisällöt asiakkaan omaan tablettiin tai älypuhelimeen. Samalla Liki tarjoaa museolle uudenlaisen viestintäkanavan mahdollistaen erilaisten viestien ja kuponkien lähettämisen museovieraille. Asiakas voi saada esimerkiksi tiedon museokaupan uutus- tai kampanjatuotteista suoraan älylaitteeseensa kulkiessaan kaupan ohi tai astumalla kauppaan sisään. Samalla periaatteella voidaan toimittaa myös päivän lounaslista asiakkaan kulkiessa lounasravintolan ohi ja vierailun päätyttyä voidaan aktivoida kävijätyytyväisyyskysely.

Kohdennettuja viestejä tulevista tapahtumista ja ohjelmista voi lähettää mobiilikäyttäjille myös silloin kun he eivät ole paikalla. Tämä on mahdollista mobiilialustoissa käytetyn push-viestitekniikan avulla. Hyvän palvelun ja kävijöiden aktivoinnin mahdollisuudet ovat rajattomat!

Liki muuntaa tilasi viestintäkanavaksi

Personointi ja kohdentaminen takaavat parhaan palvelun - Osallista museokävijät

Kuluttajat haluavat henkilökohtaista palvelua myös digitaalisessa ympäristössä. Liki-pohjainen sovellus personoituu kävijän mukaan. Yksi sijainti voi aktivoida eri henkilöille erilaisia sisältöjä riippuen kohdennuksesta. Tämä mahdollistaa lapsille ja aikuisille kohdennettujen päällekkäisten digitaalisten museokierrosten toteuttamisen. Lapsille tilaan sijoitetut beaconit voivat käynnistää tietovisan kun aikuisille tarjotaan muuta informaatiota.

Likin avulla tavoitat kävijät myös vierailujen välillä. Voit lähettää museossa vierailleille jälkikäteen viestejä tulevista näyttelyistä ja tapahtumista. Nämä ns. push-viestit tavoittavat kaikki sovelluksen käyttöön ottaneet.

Likillä kohdennat viestisi eri yleisöille

Paranna kävijäymmärrystä

Liki pitää kirjaa kävijöiden saapumis- ja lähtöaikojen lisäksi myös vierailun kulusta. Alusta parantaa kävijäymmärrystä tilan kuumakarttojen avulla näyttäen usein ja vähemmän vieraillut alueet sekä pisteet, joissa vierailijat viipyvät pisimpään. Tämä on arvokasta lisätietoa tilasuunnittelussa ja markkinoinnissa.

Kiinnostuitko?

Palvelun käyttöönotto on suoraviivaista ja vaatii käytännössä kolme asiaa:

  1. Liki-mobiilimarkkinoinnin alusta
  2. Bluetooth-lähettimet
  3. Oman tai jaetun mobiilisovelluksen

Lataa lisätietopaketti ja ota yhteyttä. Kerron mielelläni lisää.