Mobiiliopas

Mobiiliopas on digitaalinen kompassi, joka kutsuu uusiin seikkailuihin 🧭

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen kohti digitaalisten palveluiden tulevaisuutta? Tietotalon Mobiiliopas on paljon enemmän kuin pelkkä navigointisovellus; se on henkilökohtainen avain unohtumattomiin elämyksiin, lähditpä sitten liikkeelle kotoa tai hotellin aulasta. Tämä intuitiivinen sovellus kokoaa yhteen kaikki lähiympäristön tarjoamat mahdollisuudet ja tekee niiden kokemisesta ikimuistoista. Tutustu palveluun ja näe, miten mobiilioppaamme voi tehdä elämyksistä entistä suurempia.

Lue lisää ⤵

Tietotalon digitaalinen kohdeopas nostaa palvelut esiin ja kannustaa niiden pariin

Mobiilioppaamme kokoaa palvelut, nähtävyydet, aktiviteetit ja reitit yhteen helppokäyttöiseen sovellukseen mahdollistaen uudenlaisen löytöretken lähiympäristöön. Ratkaisumme tekee kohteiden löytämisestä helppoa ja niiden välillä kulkemisesta vaivatonta.

Ratkaisumme soveltuu alueellisen matkailukohteen digitaaliseksi palveluoppaaksi ja liikuttajaksi luonto-, liikunta- ja kulttuurireiteille, mutta myös eläintarhan tai huvipuiston henkilökohtaiseksi digikompassiksi. Mobiiliopas mahdollistaa intuitiivisen käyttöliittymän kautta lähialueeseen tutustumisen ja myös usein helposti piiloon jäävien palveluiden löytämisen.

Suuretkin tietomäärät esitetään palvelussa niin, että ne ovat sekä nopeasti omaksuttavissa että intuitiivisesti ymmärrettävissä. Digitaalinen opas kuljettaa käyttäjänsä uusien elämysten pariin ja aktivoi tutustumaan alueeseen rikkain sisällöin. Avaa esimerkiksi lintutornin tietokortti ja katso video lintulajeista – kuinka monta niistä tunnistat kiikareilla?

On tutkitusti haastavaa saada käyttäjät lataamaan erillisiä sovelluksia. Tietotalon Mobiilioppaassa tätä haastetta ei ole, sillä se toimii suoraan selaimessa, mutta on myös tallennettavissa älylaitteen sovellusvalikkoon. Digioppaamme yhdistää perinteisten mobiilisovellusten ja responsiivisten verkkopalveluiden parhaat puolet: korkeatasoisen käyttökokemuksen, mutkattoman käyttöönoton ja hyvän hakukonenäkyvyyden.

Opas integroituu myös eri palveluprosesseihin: esim. hyvinvointialueen potilas voi saada ajanvarauksen tai laboratoriolähetteen yhteydessä linkin oppaaseen, joka ohjaa hänet oikeaan paikkaan.

Haluatko saada kuntalaiset liikkeelle luontoon ja liikunnan pariin tai ohjata matkailijat hyödyntämään alueen palveluita? Mobiilioppaamme on sinulle oiva ratkaisu.

  • Koko palvelukatalogi kartalla helposti saatavilla
  • Oma sijainti suhteessa palveluihin ja reititys niihin
  • Mahdollisuus rakentaa inspiroivia teemakokonaisuuksia
  • Älykäs ennakoiva haku ja suodatinominaisuudet
  • Mahdollisuus maksurajapinnalle
  • Eri karttapohjat käytettävissä eri käyttötilanteissa
  • Selainpohjainen helppo käyttöönotto, mutta myös mahdollisuus tallentaa sovellusvalikkoon
  • Hyvä integroitavuus API-keskeisyyden ansiosta

Tuo esiin lähiympäristön mahdollisuudet

Inspiroi tekemään ja harrastamaan

Kannusta monimuotoiseen liikuntaan

Kehittää kotiseutu- ja luontotietoa

Ohjaa ja opastaa turvalliseen ja muut huomioivaan toimintaan

Tue mielen ja kehon hyvinvointia

Rovaniemen kaupunki- ja luonto-opas Etiäinen

Katso webinaaritallenne ja tutustu Rovaniemen uuteen kaupunki- ja luonto-oppaaseen – Etiäiseen. Etiäinen vie käyttäjänsä uusiin seikkailuihin suoraan kotiovelta tai hotellihuoneen kynnykseltä. Etiäinen perustuu Tietotalon kehittämään mobiilioppaaseen.

Mobiiliopas parantaa paikallistuntemusta, kannustaa liikkumaan ja opastaa matkailijat palveluiden ääreen. Oppaassa kulttuurin, historian, luonnon ja liikunnan helmet sekä alueen keskeiset palvelut ovat kaikki yhdessä kätevästi käytettävässä ja mukana kulkevassa paketissa.

Jos et evästeasetusten vuoksi näe Youtube-videota alla, voit katsoa sen Youtubessa.

Tietotalon Mobiiliopas palvelee kävijöitä Suomenlinnassa

Suomenlinna on yksi Suomen vieraillumpia matkakohteita. Tietotalon Mobiiliopas kokoaa Suomenlinnan monimuotoiset palvelut ja nähtävyyden yhdeksi helppokäyttöiseksi kohdeoppaaksi.

Suomenlinnassa on laaja valikoima palveluita, vierailukohteita, nähtävyyksiä, suljettuja alueita ja myös asuinalueita, jotka  muodostavat hyvin moninaisen kokonaisuuden yhdessä useiden vaaranpaikkojen, suljettujen alueiden ja kulkuväylien kanssa, joille ei tulisi ohjata kävijävirtoja. Tietotalon mobiiliopas on intuitiivinen kohdeopas, mikä palvelee alueen eri toimijoita ohjaten kävijävirtoja palveluiden ja nähtävyyksien pariin turvallisesti maailmanperintökohteen arvoja ja asukkaiden rauhaa kunnioittaen.

Mobiiliopas kasvattaa viipymää ja keskiostosta tuoden eri palveluita ja nähtävyyksiä esiin kontekstuaalisesti oikeaan aikaan paikkatietoa hyödyntämällä. Näin mahdollistetaan myös sellaisten palveluiden ja kohteiden löytäminen, jotka voivat helposti jäädä huomaamatta.

Suomenlinnaan saavutaan lautalla tai vesibussilla. Digiopas helpottaa vierailun suunnittelua esittäen vierailupäivän lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulut ja vaihtaa oletuksena esitettävän vuoron kulkusuuntaa käyttäjän sijainnin perusteella.

Tietotalon mobiiliopas ohjaa Suomenlinnan kävijävirtoja palveluiden ja nähtävyyksien pariin

Monipuoliset ja helppokäyttöiset sisällöntuotannon työkalut

Oma sijainti kartalla ja reititys kohteeseen

Aktivoi inspiroivilla teemasisällöillä

Sopivat karttapohjat eri käyttötilanteisiin

Älykäs ennakoiva haku muokattavilla suosituksilla

Brändi-ilmeen mukaiseksi räätälöitävä ulkoasu

Monipuoliset sisällön suodatusasetukset

Tuki eri kieliversioille

Mahdollisuus hyödyntää maksurajapintaa

Selainpohjainen palvelu, jonka voi tallentaa sovellukseksi puhelimeen

Saavutettavuus huomioitu

API-keskeisyyden vuoksi sujuvat integraatiot ja laajennettavuus

Lataa esite

Tilaa sähköpostiisi esite, jossa kerromme ratkaisumme ominaisuuksista tarkemmin.

Jos et näe evästeasetusten vuoksi latauslomaketta, voit pyytää esitteen sähköpostiosoitteesta jarno.malaprade@tietotalo.fi

Kerromme mielellämme lisää

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää siitä, miten mobiilioppaamme voisi palvella tarpeitanne.

Mika Pitkämäki

Jarno Malaprade

Markkinointi, palvelumuotoilu

040 5461110
jarno.malaprade@tietotalo.fi

Aleksi Brunni

Projektipäällikkö, palvelumuotoilija

040 062 4078‬
aleksi.brunni@tietotalo.fi

Erno Bergman

Projektipäällikkö, palvelumuotoilija

0400 546762‬
erno.bergman@tietotalo.fi