MM-kisasovellus 2016 opastaa kiekkoturistia Pietarissa

Mobiilisovelluksen ”Pelipäivä”-osiosta löytyvät Suomen pelien otteluennakot sekä pelien jälkilöylyt. Kisaopas-osiosta löytyvät niin halli-infot, opasteet saapumisen ja kuljetuksen osalta kuin tiedot jatkopaikoista. Suomen peleihin on luvassa aina pelikohtainen päivän kilpailu. Kisakaupunki Pietarin runsas palvelutarjonta on myös tuotu osaksi sovellusta. Kisapaikkojen palvelut, karttatiedot ja taksi-info ovat koko ajan kisafanin käden ulottuvilla. Sovelluksen avulla on helppo navigoida baariin, ravintolaan tai pelien välipäivinä nähtävyyksien äärelle.

Leijonafanit ry:n tavoitteena on koota A-maajoukkueen kannattajat yhteen ja tarjota heille yhteisöllisyyttä ja elämyksiä, niin kotikatsomoissa kuin kisakaupungissa. Mobiilisovellus tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden verkkosivujen ja somekanavien lisäksi. Sovelluksen avulla fani voi elää yhteisössä mukana missä tahansa sitten liikkuukin, Anu Laitila Leijonafanit ry:n toiminnanjohtaja.

Sovellus varmistaa myös nopean tiedon kulun esimerkiksi tapahtumien osalta, koska fanitapaamiset, pelaaja- ja valmentajahaastattelut joudutaan usein järjestämään lyhyellä varoitusajalla.

- Tarvittaessa sovellus toimii myös kriisiviestintäkanavana. Olemmekin kertoneet tästä mahdollisuudesta myös virallisille suomalaisille tahoille. Leijonafanit omissa kisastudioissaan voivat osallistua keskusteluun muun muassa jakamalla kuvia Instagramissa, Twitterissä tai Facebookissa avainsanalla eli hashtagilla leijonafanit, Laitila lisää.


eventtravel-ios1-exported.png

Mobiili uudistaa urheilukokemusta

Jääkiekon MM-kisasovelluksen avulla Tietotalo laajentaa mobiiliosaamistaan myös urheilun pariin. Toteutuksessa on luotu malli, miten urheilutapahtuma, faniyhteisö ja kohdekaupunki saadaan liitettyä toisiinsa mobiilisovelluksen avulla. Tapahtumajärjestäjälle sovellus avaa reaaliaikaisen kommunikaatiokanavan suoraan sovelluksen käyttäjiin. Matkakohteen yrityksille ja palveluntuottajille sovellus tarjoaa suoran kanavan puhutella potentiaalisia asiakkaita mobiilin keinoin.

Digitalisaatio ja modernit mobiilisovellukset mullistavat tavat, joilla urheilua seurataan ja suuria tunteita koetaan. Sovellus on oiva tapa koota yhteen kaikki tärkeä tapahtuma informaatio, urheilijat, fanit ja sponsorit sekä paikallinen palvelutarjonta. Haluamme olla toteuttamassa tätä muutosta urheilua seuraaville yleisöille, Tietotalon mobiililiiketoiminnan johtaja Jari Auranen kuvaa tulevaisuuden suunnitelmia
 
Tietotalon LIKI-mobiilialusta tuo mobiilisovellukseen mahdollisuuden tulevaisuudessa myös push-viestien lähettämiseen käyttäjille, geo-lokaation hyödyntämisen viestinnässä ja beaconeiden käyttöön tilanneviestien luomisessa.
 
Mobiilisovelluksessa tärkeää on, että se kokoaa kisavieraat yhden kanavan äärelle. Meillä ei ole ennen ollut vastaavia mahdollisuuksia tavoittaa ja palvella kaikkia matkalla olevia kisaturisteja. Uskomme, että sovelluksen avulla luomme asiakkaille paremman kokemuksen kisamatkasta tuntemattomassakin kaupungissa. Tälle on fanien keskuudessa kysyntää ja odotamme, että sovellus löytää käyttäjät, Pasi Latva Event Travelin toimitusjohtaja.

Kotikatsomoille sovellus antaa mahdollisuuden kokea kisojen aitoa tunnelmaa sovelluksen sosiaalisen median virran kautta.

MM-kisasovellus 2016 on ladattavissa AppStoresta ja Googlen PlayStoresta 4.5.2016 alkaen. Jääkiekon MM-kisat järjestetään Pietarissa 6.-22.5.2016.


Tietotalo Infocenter Oy auttaa asiakkaitaan ymmärtämään muuttuvaa digitaalista toimintaympäristöä. Asiakkainamme on kaikkien suomalaisten tuntemia yrityksiä ja organisaatioita. Toteuttamiamme ratkaisuja käyttää säännöllisesti yli 2 miljoonaa suomalaista. Olemme mukana, kun asiakkaamme tekevät digitaalista markkinointia, toteuttavat verkko- ja mobiilipalveluja tai uudistavat taustaratkaisuja. Tietotalo on erikoistunut taustajärjestelmien tietoa hyödyntävien mobiilipalvelujen toteutukseen.

Event Travel Sports & Events Oy on Suomen johtava urheilumatkatoimisto, jonka urheilu- ja tapahtumamatkoille osallistuu vuosittain tuhansia urheilun ja matkailun ystäviä. Event Travel kuuluu Pohjoismaiseen LA Travel Ab konserniin yhdessä Steve Perryman Sport Travelin kanssa. Event Travel, Steve Perryman Sport Travel ja LA Travel ovat yhdessä Pohjoismaiden suurin urheilu- ja tapahtumamatkanjärjestäjä.

Leijonafanit ry:n tarkoituksena on toimia Suomen jääkiekkomaajoukkueiden kannatusyhdistyksenä ja edistää positiivista kannatuskulttuuria. Yhdistys kokoaa maajoukkueita kannattavat henkilöt yhteen ja tarjoamaan heille yhteisöllisyyttä ja elämyksiä.  Tavoitteena on suomalaisen jääkiekon fanikulttuurin ylläpitäminen ja sen kestävä kehittäminen, fanien etujen valvonta ja niiden kehittäminen, fanitapaamisten, fanimatkojen ja tapahtumien järjestäminen yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa, fanituotteiden hankinta ja myynti.

Lisätiedot
Tietotalo, mobiiliketoiminnan johtaja Jari Auranen, +358 40 540 6612
Event Travel Sports & Events Oy, toimitusjohtaja Pasi Latva, +358 400 700 328
Leijonafanit ry, toiminnanjohtaja Anu Laitila, +358 40 845 5021